top of page
Jaishree BN.JPG

Bharatanatyam

Indien är framstående med sina åtta klassiska danser. Bharatanatyam är en av dessa och har sitt ursprung i tempelkulturen i södra Indien och utfördes som ett uttryck för dyrkan och hängivenhet till det gudomliga. Bharatanatyam representerar ett rikt kulturarv.

Bharatanatyam är en graciös dansstil för andligt uttryck. Det är en unik dans i sitt slag eftersom den är stärkande och använder alla delar av kroppen för att bilda flera formationer och geometriska former, inklusive ansiktsuttryck för att skildra de känslor som förmedlas.  

Den är känd för att förbättra kroppsbalansen, blodcirkulationen och ge en lugn sinnesstämning. Utforska Bharatanatyams musik, takten, känslostämningar och den varierande rytmen genom våra klasser.

Se video

Klädsel

Chudidhar / kurta med leggings och sjal / dupatta för att binda runtmidjan.

Alternativt träningskläder eller bekväma flexibla byxor (inte jeans) och topp.

Det dansas strikt barfota.

Dansens två huvudelement är:

Nritta – betecknar kroppsrörelser med en kombination av hand, fötter, huvud och ögon.

Nritya – som främst betecknar ansiktsuttryck och förmedling av känslor.

Kursnivåer

Bharatanatyam
Nybörjare/fortsättning

Start Söndag 1/9
kl 10.30-12.00
x 12 ggr
2250 kr
Lärare Divya Suresh

Undervisningen fokuserar på korrigering av kroppshållning och övningsrutiner för att hjälpa eleverna att bygga upp styrkan. Tekniker för adavus (enkla dansrörelser) och teori kommer att läras ut. 

 

Kursen är avsedd för nybörjare och mellannivåer. Klasserna kommer att fokusera på kroppshållningskorrigering och träningsrutiner. Vi börjar varje lektion med uppvärmningsövningar. Tekniker för enkla dansrörelser (Adavus) och dansteori kommer att läras ut under lektionerna.

BN Divya_edited.png
2491-08.JPG

Bharatanatyam
Försommarkurs Öppen nivå

Start Söndag 28 Maj 2024
x 14
2500 kr
9.30-11.00

Denna kurs är för nybörjare och fortsättare. Vi börjar

med uppvärmning, steg och positioner inför varje lektion.

Vi koncentrerar oss på dansens grundläggande kropps-ställningar, tekniken i Nritta och tränar samtidigt på de olika handgesterna. Efter hand kommer korta kombinations-sekvenser att övas in i slutet av varje klass.

Lärare

Divya Suresh är en begåvad Bharatanatyam-dansare och lärare som har lärt sig och utövat denna konstform i mer än 20 år. Hon har utbildats under ledning av Smt. Parvathi Ravi Ghantasala (Pandanallur) och Sri. Renjith Babu Choorakkad (Kalakshetra). Under årens lopp har hon bidragit till konsten genom sina framträdanden på nationella och internationella scener.

2472-08.JPG
bottom of page