top of page

Scenkonst

MYSK skapar scenkonst i gränslandet mellan indisk dans och teater. Vi räknas som en av förnyarna av indisk dans i Sverige. Vi erbjuder både traditionella, 
klassiska och nyskapande föreställningar.

 

Vi moderniserar formerna för indisk dans genom att leverera en ny och bred blandning av scenkonst, som också beskriver det nutida indiska arvet, placerad i nyskapad performancekontext. Föreställningarna riktar sig till både barn och vuxna.

F46A5630-6665-4BB3-A4D7-202A9A2CEE6C_1_201_a.jpeg

SkräpMonstret

5-10 år
40 min

SkräpMonstret är en fartfylld och lekfull föreställning.

För barn och unga samt familjer  

Kliv in i SkräpMonstrets värld!

Här möter du besynnerliga människor, märkliga djur och fantasifulla varelser.

Är SkräpMonstret en vänlig eller elak figur?

Och vem är egentligen SkräpMonstret?

0E322154-0FF0-41F1-B2BD-32AC428EB72D_1_201_a.jpeg
FC9994B1-84E6-4229-AAB8-4DD2FE7F8B63_1_201_a.jpeg

Evelina Dansar,
språket som försvann

4-10 år
40 min

Evelina Dansar är en hoppfull dans- och teaterföreställning om mutism.

För barn och unga samt familjer  

Plötsligt en dag slutar Evelina prata. Alla försöker få henne att tala. Trots att hon berättar sagor utan ord, målar och dansar, förstår vuxenvärlden inte henne, de är så upptagna med sitt prat.

 

En varm berättelse om mutism och att söka sitt språk.

08F7B866-3EA9-4356-A7B4-89F3894F033A_1_201_a.jpeg
Leela_och_Drîmfe_edited.jpg

Drömfångaren

5-10 år
40 min

Drömfångaren är en dans- och teaterresa om att våga uppfylla sin dröm. Passar för barn, familjer och skolbarn. 

Flickan Leela har svårt att somna för hon är rädd varje kväll innan hon ska lägga sig. På natten har hon ofta obehagliga drömmar. Plötsligt får hon en gåva, en drömfångare. Leela börjar drömma glädjedrömmar. Men det är något mystiskt med Leelas drömfångare. En dag får hon besök av drömfen. Drömfen behöver hjälp, kanske vågar Leela hjälpa henne?

Drîmfen.jpg
IMG_4682 Foto Eklima.JPG

Lady MacBeth

Unga & vuxna
6-30 min

En genreöverskridande föreställning, som rör sig mellan Odissi, indisk klassisk danskonst, nykomponerad musik och västerländskt dramatik.

Lady Macbeth beskriver en människa vid avgrundens rand, på vägen mot ett moraliskt förfall, där maktmissbruk och begär urholkar själen. Föreställningen finner sin början i frågan; vad är det som formar en människa med maktmissbruk. Berättelsen belyser människovärde i dagens samhälle av diskriminering och orättvisa. Hur kan vi värja oss mot att falla in i offerroller, övervinna maktmissbruk och vända fiendskap till vänskap?

Finns i olika tidsformat. Från 6 min-60 min.

foto K-K Cheng.jpg
201023_5608_2048.jpg

Shakti

Unga & vuxna
6-60 min

Shakti är relaterat till  energi, den skapande kraften, vars källa är den vitala livskraften inom oss. Med ett djupt arv i Indisk Odissi utforskas performativa, innovativa och meditativa skeenden ur livet.

I en vågskål av former från Odissi, tänjs gränserna för nyskapande uttryck i mötet med vår tids vardag, ängslan och humor. Föreställningen utforskar förhållandet mellan klassiska former och renodlade rörelser som beskriver vardagens jordiska slentriana mönster. Shakti är synonymt med skapande, inom tidsspannet mellan tradition och innovation skapas en ny form av dansuttryck med nyskriven musik i ett integrerat performativt verk.​

IMG_7856.jpg
MYSK - Odissi Performance Ensemble foto Natasha H-S.jpg

Klassisk Odissi

Barn & unga
10-60 min

Genom tiderna har Odissi utvecklats ur tempeltraditionen och blivit en scenkonst praktiserad världen över.  Anette Pooja har byggt upp Odissi Performance Ensemble vilka ingår under MYSK. De erbjuder föreställningar med klassisk Odissi. En föreställning kan bestå av flertal danser eller ett fåtal i urval mellan 10 min-60 min. 

Odissi - Indisk Tempeldans.jpg
Mysk Dolare.jpg

Bollywood Show

Barn & unga
6-60 min

Mysk skräddarsyr shower utifrån vilket evenemang du ska arrangera. Vi kan lova en hejdundrande fest med totalt medryckande och färgsprakande dans. Företagsfesten, födelsedagen, bröllopet eller vad du än ska fira kommer garanterat bli en höjdpunkt med Mysk på scen!

L1500967.jpg

Några smakprov

Odissi
Bollywood

Mysk har tidigare uppträtt på:

Ett urval

Göteborgs Konserthus

Gothenburg Fringe Festival

Gothenburg Culture Festival

Storan

Folk och Världsmusikgalan

Världskulturmuseet

Stallet

3:e Våningen

Algeriets Dance Festival

Göteborgs Stadsteater

SVT

TV4

Dansens Hus Blå Lådan

India Habitat Center, New Delhi

bottom of page