top of page

 Dansa Bollywood  
en minnesvärd upplevelse

Golden Sparkles
60 MINUTERS LEKTION I BOLLYWOODDANS

LÅN AV KLÄDER OCH SMYCKEN

INTRODUKTION TILL BAKGRUNDEN AV BOLLYWOOD

TILLGÅNG TILL DUSCH

För Möhippa börjar er dansupplevelse med att relaxa i loungen och ladda för en minnesvärd stund tillsammans. Om ni behagar får ni gärna dricka ett glas bubbel eller två innan eller under passet. 

Det ingår lån av en lehenga/sarie, lång kjol & blus samt smyckning och bindi (klistersmycke melllan ögonen). Män får låna turban och övriga vänner får låna vackra indiska sjalar (ej under pandemin). Inga skor behövs då vi dansar barfota i Bollywood.

 

Ni får en kort introduktion om bakgrunden till Bollywood, därefter lär ni er en koreografi under en timmes danslektion. Våra omklädningsrum har 1 dusch, om ni är många är det bra att räkna in det i tidsberäkningen.

 

I slutet av lektionen får ni gärna filma dansen. Därefter fotograferas ni i typiska Bollywooddposér. Så ha kamera i beredskap!

"

En danslektion för hela möhippe-gänget är en rolig aktivitet som passar de flesta. Även om den blivande bruden inte har någon koppling till Indien så kan ändå Bollywood-dans ge många skratt. Man dansar barfota och behöver inte byta om utan kan ha sina vanliga kläder. Den blivande bruden fick en Indisk klänning och sjal med paljetter. Vi andra fick varsin sjal att ha runt höften och dansa med. Dhoom taana, tana na na na na na....nynnar kvar i mitt huvud.

bottom of page