top of page

Danskurser

Anette Pooja är kreativ ledare och koreograf för Mysk. Hon är danslärare på Kulturhuset Oceanen vid Stigbergstorget, där hon undervisar i klassisk Odissi och den populära  energigivande dansen Bollywood.

Vad är du sugen på att prova? 

Lär dig Odissi

I Odissi får du uttrycka din inre känsla, bortom det materiella och kommersiella. Strävan efter en gracil och spirituell dans som använder maximal fysisk koordination. Är du intresserad av hinduisk filosofi, indiska traditioner och vill göra yoga i dansform, då passar Odissi dig. Odissi utmanar dig, oavsett vilken dans du är tränad i, för att uppnå ökad koordination, styrka och teknisk skicklighet.

Lär dig
Bollywood

Längtar du att uttrycka dig teatraliskt med dans och samtidigt älskar indisk musik, då är Bollywood helt rätt för dig. Bejaka lusten till samhörighet och glädjen att få blomma ut i en värld full av skönhet i total dansglädje.  

Vi är den första och enda Bollywoodskolan i Göteborg som ger klasser för alla nivåer, barn och vuxna, alla typer av evenemang och enstaka event såsom möhippor, workshop på fester eller after work. Vi skräddarsyr gärna er tillställning och kan även erbjuda dansshower.

BOLLYWOOD

Lär dig
Bharatanatyam

Bharatanatyam, är en klassisk dans från södra Indien. Genom ett brett ordförråd av handgester, positioner och ansiktsuttryck förmedlas känslornas innehåll med uttrycksfulla rörelser. 


Under kursen tränas grundteknik, stegkombinationer i kombination med smidighet och styrka. Mudra handgester och rytmiskt fotarbete integreras successivt. Kurser bygger på att repetera och förankra kroppens linjära form. En kort koreografi av rörelser sätts ihop till en danssekvens.  

bottom of page