top of page

lör 09 dec.

|

MYSK, Kulturhuset Oceanen

ExPro Stage presenterar BIOTOP NO 1 och BODY MEETS IMAGE

FRI ENTRÈ DÖRRAR ÖPPNAS kl 17.40 BIOTOP No 1 med Lisa Larsdotter Petersson och Henrik Wartel FOTO Larsdotter & Wartel, foto/bild Lisa Larsdotter Petersson BODY MEETS IMAGE Dans: Emma Minarelli och Målning: Eva Abeto Bildkonstnär Eva Abeto

Tickets are not on sale
See other events
ExPro Stage presenterar BIOTOP NO 1 och BODY MEETS IMAGE
ExPro Stage presenterar BIOTOP NO 1 och BODY MEETS IMAGE

Time & Location

09 dec. 2023 18:00 – 19:30

MYSK, Kulturhuset Oceanen, Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg, Sweden

About the event

BIOTOP No 1 I tid, rum, rytm och/eller dissonans - en duett av Lisa Larsdotter Petersson och Henrik Wartel. Signifikant är relationen till ett nu, en plats och den i rörelse oförutsägbara och kontrollerade dansen, rösten och musiken. Genom flera uttryckssätt faller de ut i scenisk eskapad där kompositionen härbärgerar såväl humor och allvar som estetiska infall och fuckup´s.   Ett Ekosystem av ett bestämt slag kallas Biotop. Begreppet Biotop kommer från två grekiska ord ”bios” och ”topos” där ”bios” betyder livet och ”topos” betyder plats.

MEDVERKANDE Lisa Larsdotter Petersson och Henrik Wartel FOTO Larsdotter & Wartel, foto/bild Lisa Larsdotter Petersson

BODY MEETS IMAGE Vi bjuder in publiken att uppleva våra realtidsrörelser och bildkompositioner, där dans smälter samman med måleri för att skapa en ny dialog. Vi är inspirerade av idén att "dans och måleri kan höras". I det här evenemanget fortsätter vi att utforska improvisation i tvärvetenskapliga föreställningar, nu med fokus på övergången mellan kropps- och bildspråk. Vi översätter ömsesidigt mellan rörelser/koreografi och former/färger/måleri för att skapa både visuella och akustiska kompositioner. Istället för att vara narrativa, strävar vi efter att presentera ett abstrakt landskap där dans blir i synergi med målning.

MEDVERKANDE Dans: Emma Minarelli och Målning: Eva Abeto Bildkonstnär Eva Abeto

Share this event

bottom of page